Per elaborar s'usa farina d'arròs glutinós o dolç, de la varietat mochi-gome. Es sol menjar tot l'any, però especialment durant les festes d'Any nou.
El Mochi té una textura molt curiosa, flexible i retràctil |
És originari del Japó sent tot un clàssic de la pastisseria "wagashi" d'aquest país. Els pastissets i pastes wagashi tenen com a finalitat acompanyar la cerimònia del te.
Avui en dia gràcies a les seves propietats saludables i el seu sabor, és consumeix habitualment a molts països asiàtics com la Xina, Taiwan, Vietnam, Filipines, ...
La famosa botiga de mochis Demachi Futaba, Kyoto |
El Mochi pot trobar-se en varietat dolça o bé salada. La versió dolça també és coneguda com Daifuku Mochi i es caracteritza per la seva forma rodoneta, envoltant i molt suau.
Al seu interior el daifuku mochi pot contindre farcits diferents: vainilla, te verd (matcha), maduixa...però el més tradicional és el d'anko (mongeta vermella dolça); a mi particularment m'encanta el de te verd, però he de reconèixer que el millor és provar sempre algun sabor nou perquè mai deixen de sorprendre't!!
En referencia al color el mochi sol ser de color blanc, però podem trobar-los en diversos colors i formes ...¡que macos són tots! : P
Cap comentari :
Publica un comentari a l'entrada